Vad är Superfood och hur kan de hjälpa dig?

Det finns flera olika livsmedel som räknas som superfoods. Alla livsmedel som räknas som superfoods har en sak gemensamt: de har alla väldigt högt näringsinnehåll. Du hittar hög koncentration av vitaminer och mineraler, antioxidanter, aminosyror, polyfenoler och nyttiga fettsyrar, till exempel omega 3. Din kropp behöver ett dagligt intag av alla näringsämnen för att må bra.

Vilka livsmedel hör till superfoods?

Flera livsmedel som du har hemma i skafferiet och i kylen tillhör superfoods. Choklad, ägg, blåbär, lax och olivolja är några livsmedel som har ett högt näringsinnehåll. Ägg är ett livsmedel med ett fullvärdigt protein som innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen inte producerar själv. Äggen innehåller även nyttigt kolesterol och fett, du kan med fördel äta ägg varje dag i lagom mängd.

Andra mindre vanliga livsmedel som också hör till familjen superfoods är grönkål, chiafrön, gojibär, ingefära, maca med flera.

Handla dina superfoods från nätet

Det finns mycket information att inhämta på nätet om just superfoods. Det är ett ämne som engagerar många människor. Du kan få mer information på nätet och där kan du beställa nyttiga och näringsrika livsmedel. Med näringsrik mat åldras du inte lika snabbt eftersom cellerna i kroppen håller längre.