Prova på något nytt i köket

Det är alltid spännande när det kommer till smakprovning och att laga nya rätter. Det kan vara nya kryddor som du väljer att använda, nya ingredienser eller att pröva rätter från andra länder. Överraska dig eller någon du håller av.

Gör det tillsammans

Det är alltid roligare att pröva något nytt tillsammans med någon, vare sig det gäller förrätt, huvudrätt eller dessert. Beroende vad du är nyfiken på, leta upp ett nytt recept. Om du inte vet vad du är nyfiken på kan du även testa en mystery box. Den innehåller fem produkter – kryddor, salt och frystorkad frukt.

Olika sorters peppar

En vanlig krydda i köket är peppar, och även den finns i många varianter och smaksensationer. Det finns Andalimanpeppar och Voatsiperiferypeppar, från Norra Sumatra och Madagaskar. Långpeppar, från tropikerna, användes länge i Europa innan den traditionella svartpepparn tog över. Den har viss sötma, citrussmak och styrka.

Fruktmaränger – lyxa till din dessert

Något roligt att skapa till dessertstund på helgen är glass och fruktmaränger. Du kan enkelt ha i färska eller frystorkade frukter som till exempel mango, hallon eller annat du har tycke för. I princip är det äggvita, socker och frukt som du behöver ha hemma.